Terug naar het overzicht
Blog - Nieuws
Voorspelling: in 2040 heeft 62% in NL overgewicht.
Renée
Door Renée in Nieuws 2017-10-16
 

In 2016 had bijna de helft (49,2%) van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. De voorspelling van het ministerie van Volksgezondheid voor 2040 is helaas niet veel beter. De verwachting is dat in dat jaar 62 procent van de volwassen Nederlanders kampt met overgewicht.

Een zorgelijk vooruitzicht, want als je eenmaal overgewicht hebt, heb je ook een verhoogde kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes. Om deze gezondheidsrisico’s te voorkomen, is het dus belangrijk om een gezond gewicht te hebben en te behouden. Maar hoe doe je dat? Het antwoord is vaak simpel: door te letten op wat je eet en hoeveel je beweegt. Toch dekt dit in de praktijk meestal niet helemaal de lading. Zo kun je wel een alom geroemd voedingspatroon gaan volgen en netjes twee keer per week naar de sportschool gaan, maar als deze inspanningen niet matchen met jouw genetische aanleg, zal je er op de weegschaal ook weinig resultaat van zien. Sterker nog: wat voor de een goed werkt, kan voor de ander juist een extra trigger zijn om eerder aan te komen dan af te vallen. Hoe dat komt? Het heeft te maken met je DNA. Of beter gezegd: het heeft te maken met je genen.

 

Je DNA kan je helpen

Ieder mens reageert anders op verschillende voedingsstoffen en lichaamsbeweging. Ook op het gebied van gewichtsverlies en het risico op overgewicht spelen je genen een belangrijke rol. Een goed inzicht in je genetische aanleg kan dus erg belangrijk zijn als je wilt afvallen. Dit kan met een analyse van jouw DNA. Hiermee kom je namelijk bijvoorbeeld te weten wat jouw ideale verhouding is van het eten van vetten, eiwitten en koolhydraten. En dat is handig, want zo kun je makkelijker een persoonlijk voedingsschema opstellen waarmee je doelgericht gewicht kunt verliezen. Wil je dus voorkomen dat je in de toekomst tot het merendeel met overgewicht behoort? Grijp dan nu je kans en meld je aan!

 

 
Afvallen
  • Succesvol gewicht verliezen
  • Voedingsadvies op basis van je DNA
  • Doelgericht bewegen
  • Mindset tips: zo houd je het vol!
€ 199, -
Afvallen met DNA.

Ontvang een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies en tips om af te vallen op basis van jouw genetisch profiel.