Blog - Nieuws
Bestaat het echte Feyenoord-gen?
Renée
Door Renée in Nieuws 2018-01-18
 

Leuk nieuws van ons moederbedrijf Omnigen! In opdracht van hoofdsponsor Opel gaat zij het grote Feyenoord DNA-onderzoek doen. 168 Feyenoord-supporters kunnen met hun DNA laten onderzoeken of er een echt Feyenoord-gen bestaat en of zij deze ook bezitten. 

Het onderzoek

Het Grote Feyenoord DNA-onderzoek bestaat uit twee onderdelen. In de eerste plaats kan iedereen online op opel.nl/feyenoord testen wat zijn of haar eigen Feyenoord-profiel is. Dit onderzoek is een gebaseerd op het FanDNA-onderzoek van Nielsen Sports. Deelnemers aan de test vallen in een van de 7 Feyenoord-supporterprofielen. In deze test kunnen supporters vervolgens ook aangeven of zij mee willen doen aan het échte DNA-onderzoek.   

Uit alle deelnemers die aangeven mee te willen doen, worden uiteindelijk 168 supporters geselecteerd die mogen deelnemen aan het daadwerkelijke DNA-onderzoek. Zij moeten hiervoor een beetje wangslijm afstaan, hetgeen door genetisch onderzoeksbureau Omnigen verder onderzocht wordt.

 

Op zoek naar een verklaring

Opel is al vele jaren als (hoofd)sponsor verbonden aan Feyenoord en voelt zich net als 3 miljoen andere Nederlanders ook supporter van Feyenoord. Voor veel supporters is Feyenoord een belangrijk deel van hun leven. Maar waar komt die liefde nu vandaan? Velen kunnen dat niet goed verklaren en sommigen menen zelfs dat Feyenoord in hun DNA zit. Opel en Feyenoord proberen door middel van genetisch onderzoek wél een verklaring te vinden voor die intense clubliefde. Kan Feyenoord écht in je DNA zitten?

De resultaten van dit experiment worden naar verwachting begin april bekendgemaakt. Wij zijn benieuwd!

 
Sport + Voeding
  • Voeding (+ advies voor afvallen)
  • Sport (+ advies voor hardlopen)
  • Stuur 1x je DNA op
  • Bespaar direct €99.-
€ 299, -