Terug naar het overzicht
Blog - Ervaringen - Afvallen
Susan: 'Afvallen met DNA: ik wist niet dat het kon!'
Susan
Door Susan in Ervaringen - Afvallen 2017-12-15
 

Susan had op zich een goede BMI, maar zat wel tegen het randje. Vandaar dat ze besloot mee te doen met de pilot Afvallen met DNA. Ze is nu over de helft en al 5 kilo afgevallen...

Vijf kilo afvallen

Zo'n negen weken geleden meldde ik mij samen met mijn man aan voor de pilot Afvallen met DNA. Ik werk bij de sportschool waar de pilot georganiseerd werd en ik was erg nieuwsgierig. Thuis zijn we altijd wel bezig met bewust eten en leven, dus echt overgewicht had ik niet. Mijn BMI was oké, maar wel tegen de grens. Daarom wilde ik toch graag wat kilo's kwijt. Het liefst zo rond de vijf, zodat ik met mijn BMI weer in het 'echte groen' stond.

Nieuw trainingsschema

En dus ging ik samen met mijn man naar de informatieavond van DNAisyou. We moesten ons DNA door middel van een buisje met spuug inleveren en kregen na een aantal weken de resultaten te horen van de dietist. Ik kreeg het advies om de volgende macronutrietenverhouding aan te houden: 55% koolhydraten, 15% eiwitten en 30% vetten. Daarnaast had ik ook een gesprek met de personal trainer. Hij vertelde me dat uit mijn DNA-analyse was gebleken dat ik meer een krachtsporter was dan een duursporter. Hier wilde hij dus ook meer op gaan inzetten en ik kreeg een nieuw trainingsschema.

Paar kilo eraf

Fanatiek ging ik er mee aan de slag. Na een aantal weken hadden we een eerste weging en tot mijn verbazing was ik direct een paar kilo afgevallen. Dit had ik niet verwacht. Omdat ik niet echt overgewicht had, dacht ik eigenlijk dat er niet veel meer af kon zijn. Maar dat had ik dus mis. Ik was weldegelijk afgevallen.
 

Doel behaald

Inmiddels hebben we de tweede weging ook gehad en ik ben al 5 kilo afgevallen. Precies wat ik wilde! Binnenkort hebben we een laatste weging en ik benieuwd of ik dan nog meer ben afgevallen. Met alle feestdagen en zo houd ik me wat minder streng aan het voedingspatroon, dus ik verwacht er niet zo heel veel van. Mijn doel heb ik in ieder geval bereikt en ik kan Afvallen met DNA zeker aanraden. Door mijn DNA-analyse weet ik eindelijk hoe mijn lichaam in elkaar zit en wat voor mij werkt!

 
Afvallen
  • Succesvol gewicht verliezen
  • Voedingsadvies op basis van je DNA
  • Doelgericht bewegen
  • Mindset tips: zo houd je het vol!
€ 199, -
Afvallen met DNA.

Ontvang een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies en tips om af te vallen op basis van jouw genetisch profiel.