Blog - Ervaringen - Afvallen
Ilse: 'Eindelijk val ik af!'
Ilse
Door Ilse in Ervaringen - Afvallen 2017-11-14
 

Gewoon lekker eten en toch afvallen. Ilse was er stellig van overtuigd dat dat niet kon. Uit nieuwsgierigheid meldde ze zich afgelopen zomer aan voor de pilot 'Afvallen met DNA' en inmiddels is ze al ruim vier kilo lichter... 

Voorinschrijving

Afgelopen zomer kwam Jasper, arts en personaltrainer en al heel lang een bekende van mij, naar mij toe met de mededeling dat hij onlangs iets had gevonden wat voor mij misschien een uitkomst zou zijn: afvallen op basis van je eigen DNA. Hij zou mij op de hoogte houden als hij meer wist. Ik schreef me direct in voor de voorinschrijving. Afvallen is bij mij altijd een probleem geweest, wat ik ook probeerde, het wilde nooit lukken. Dus toen de pilot gestart werd en ik mij kon aanmelden als proefpersoon, stond ik vooraan. Na mijn aanmelding ontving ik al snel de DNA-kit. Ik moest een buisje vol spugen en nadat ik het had opgestuurd, kon het grote wachten op de uitslag beginnen.

Verrassende uitslag

Eind september kreeg ik de uitslag van Marit, de diëtiste van het sportcentrum waar ik sport en waar ik Jasper ook van ken. Vol verbazing hoorde ik aan dat mijn dieet uit 50% koolhydraten, 30% vet en 20% eiwit zou moeten bestaan. Dat ging in tegen alle dieetregels die ik kende, want de meeste diëten zijn vooral gebaseerd op veel eiwitten en weinig koolhydraten.
Mijn sportprogramma was overigens goed zoals het was, dus daar werden geen veranderingen in aangebracht. Wel had ik een zeer hoog risico op een hoge bloeddruk. Iets waar ik al bekend mee was. Het advies was om foliumzuur bij te slikken. Tot slot moest ik de app Myfitnesspal downloaden om mijn eetdagboek bij te houden.
De volgende dag ging ik direct van start. Het was eerst wel even een gepuzzel om de juiste verhoudingen te vinden, maar na een paar dagen had ik het aardig onder de knie.

Lekker eten

's Avonds gewoon weer pasta, rijst of aardappelen eten; het is lang geleden dat ik dat (iedere dag) heb gedaan. Geen voedingssupplementen, maar gewoon koken en eten wat ik lekker vind. Wat een luxe! En het leuke is: het werkt echt, ik val af! Ik vind het echt een wonder. Ik worstel al zolang met mijn gewicht en nu lukt het gewoon. 

Een wonder

Per dag heb ik een richtlijn van ongeveer 1600 calorieën die ik mag innemen en daar kom ik goed mee uit. Zelfs een koekje bij de koffie kan. Heel consequent houd ik de app bij. Het is een geweldige steun in de rug. (Volgens diëtiste Marit ben ik kampioen invullen en zit ik vaak precies op mijn gemiddelde). 
Op dit moment ben ik 7,5 weken bezig en 4,2 kg afgevallen. Dat smaakt dus zeker naar meer. Ik ben heel erg gemotiveerd om het vol te blijven houden!

 
Afvallen
  • Succesvol gewicht verliezen
  • Voedingsadvies op basis van je DNA
  • Doelgericht bewegen
  • Mindset tips: zo houd je het vol!
€ 199, -
Afvallen met DNA.

Ontvang een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies en tips om af te vallen op basis van jouw genetisch profiel.