Blog - Ervaringen - Afvallen
Alice: 'Yes! Al drie kilo kwijt!'
Alice
Door gastblogger Alice in Ervaringen - Afvallen 2017-11-14
 

Alice wil graag meer grip krijgen op haar gewicht. Ze heeft al meerdere keren haar best gedaan om af te vallen en heeft zelfs een aantal crash diëten gevolgd, maar helaas zonder een goed en blijvend resultaat. Vandaar dat ze het tijd vond om de cirkel te doorbreken. Inmiddels is ze zo'n zes weken bezig met de pilot 'Afvallen met DNA'. Onlangs had ze haar tweede weegmoment...

Geen gepuzzel meer

Yeah! Ik ben op de helft van de pilot 'Afvallen met DNA'. En ik moet zeggen: ik krijg het steeds beter in de vingers. Was het in het begin nog vooral een gepuzzel om de juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten in mijn voedingspatroon te krijgen, nu gaat het al veel makkelijker. Ik ben mij meer bewust van wat invloed heeft op elkaar en hoe ik het voor mezelf overzichtelijk kan houden. 

Alles noteren

Zo begin ik de dag met een lijstje. Hierop noteer ik alles wat ik die dag voor mezelf alvast heb klaar gemaakt. Vervolgens gaat de kant-en-klare maaltijd in mijn tas en vertrek ik naar werk. Omdat ik mij streng aan mijn maaltijd houd, eet ik de hele dag alleen wat ik heb meegenomen. Kom ik er vervolgens 's avonds achter dat ik nog wat extra's moet eten om aan het juiste percentage eiwitten te komen? Dan eet ik na het eten nog een beetje kwark, zodat alles in verhouding blijft. En is het weekend? Dan noteer ik eerst een rode wijn in mijn app om te checken of ik uitkom met mijn verhoudingen. Past het? Doe mij dan maar een lekker wijntje, want het weekend kan beginnen...  

Nieuwe gerechten

Ook als ik een gezellig etentje met vriendinnen heb, ga ik voorbereid te werk. Zo bestudeer ik thuis alvast online de menukaart van het restaurant en vervolgens ga ik in mijn app aan de slag. Wat past en wat past niet? Op basis daarvan bestel ik 's avonds mijn gerecht. Het leuke is dat ik iets bestel dat ik anders niet zo snel zou kiezen. En wat blijkt? Het is een verrassend lekkere curry! 

(Binnen) fietsen

Ondertussen ben ik ook op zoek  geweest naar een nieuw sportritme. Sinds het voorjaar fiets ik ongeveer 200 kilometer in de week. Nu het weer winter is, vallen de avonden af. Dat betekent dat ik weer binnen moest fietsen in een spinningles om binnen een uur bovenop een denkbeeldige berg te komen. Ook leuk, maar wel even schakelen. Gelukkig was het afgelopen weekend goed weer voor een rit op de racefiets, dus zo verbrandde ik alsnog ruim 1400 calorieën met een lekkere buitenrit.

'Deze route heb ik gefietst. Heerlijk!'

Spannend moment

Toen het tweede weegmoment naderde, was het stiekem toch wel weer spannend. Mijn collega's wisten precies wanneer het zover was. Vooraf stuurde ik alvast mijn weekoverizchten met alles wat ik gegeten had naar Marit de diëtiste. Gemiddeld kwam ik netjes uit rond de ideale verhouding. Met name vetten waren soms wat lastig om onder controle te krijgen, terwijl ik in mijn beleving niet vet at. Maar ongemerkt zat het toch veel in mijn voeding. Eiwitten daarentegen kon ik hier en daar nog wel wat extra eten. Ik was dus benieuwd... 

 

Al bijna 3 kilo kwijt

En toen kreeg ik het resultaat. In totaal was ik al bijna 3 kilo kwijt. Zelf hoopte ik stiekem op meer, maar Marit hoefde ik zeker niet ontevreden te zijn. Het was een mooi tweede resultaat, dus ik blijf gewoon mijn best doen (inclusief goed puzzelen in de app en sporten) om ook de volgende kilo's eraf te krijgen!

Benieuwd naar Alice's derde blog? Lees hem hier.

 
Afvallen
  • Succesvol gewicht verliezen
  • Voedingsadvies op basis van je DNA
  • Doelgericht bewegen
  • Mindset tips: zo houd je het vol!
€ 199, -
Afvallen met DNA.

Ontvang een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies en tips om af te vallen op basis van jouw genetisch profiel.