Terug naar het overzicht
Blog - Ervaringen - Afvallen
Alice: 'Bijna 25.000 calorieën weggesport!'
Alice
Door gastblogger Alice in Ervaringen - Afvallen 2017-11-14
 

Alice wil graag meer grip krijgen op haar gewicht. Ze heeft al meerdere keren haar best gedaan om af te vallen en heeft zelfs een aantal crash diëten gevolgd, maar helaas zonder een goed en blijvend resultaat. Vandaar dat ze het tijd vond om de cirkel te doorbreken. Inmiddels is ze zo'n negen weken bezig met de pilot 'Afvallen met DNA'. Onlangs had ze haar derde weegmoment...

Verslaafd aan MyFitnessPal

Gemiddeld 1.800 calorieën per dag, verdeeld over 60% koolhydraten, 20% vet en 20% eiwitten. In de afgelopen periode ben ik er nog handiger in geworden om in de juiste verhouding te eten. Sterker nog: ik vind het zelfs leuk. Het puzzelen in de app is een soort spelletje geworden. Geen Wordfeud of Candycrush, maar MyFitnessPal voor mij!

0% vet?

Als je al 50-60 dagen dagen bezig bent om braaf de app in te vullen, dan heb je al heel wat producten voorbij zien komen. De basis van mijn voeding is niet zo spannend en voor een groot gedeelte dagelijks gelijk. Waar ik me de afgelopen tijd wel steeds meer over verbaas, is het verrassende 'negatieve' effect van bepaalde producten in de rekensom voor de juiste verhoudingen. Zo had ik voor de afwisseling magere vanille kwark meegenomen uit de supermarkt. 'Nul procent vet', dat komt goed dacht ik. Totdat ik het product ging invoeren. De verhouding koolhydraten kwam veel hoger uit dat ik had verwacht. Wat blijkt? 0% vet staat in dit geval gelijk aan suiker en kcal. Vreemd dat het toch onder de kop light producent verkocht mag worden... Ook over reuzenkrentebollen die meer dan 300 kcal leveren, verbaas ik me. Dat lijkt een tussendoortje, maar staat bijna gelijk aan een kleine maaltijd! Het mooie van de pilot is dus dat ik me ben nog bewuster ben geworden van voeding.

Laatste sprint

Met sporten heb ik in negen weken tijd bijna 25.000 calorieën weggesport, verdeeld over wielrennen, spinning en schaatsen. Vol goede moed ging ik dus vorige week naar het nieuwe weegmoment. Helaas ging ik weer iets teleurgesteld naar huis. Ik was sinds de vorige weging maar ongeveer een halve kilo afgevallen.

De laatste drie weken van de piloten ga ik er dus weer vol tegenaan. Ondanks mijn inspanning gaat het nog steeds niet vanzelf, maar ik geef niet op!

Benieuwd naar Alice's vorige blog? Lees hem hier.

 
Afvallen
  • Succesvol gewicht verliezen
  • Voedingsadvies op basis van je DNA
  • Doelgericht bewegen
  • Mindset tips: zo houd je het vol!
€ 199, -
Afvallen met DNA.

Ontvang een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies en tips om af te vallen op basis van jouw genetisch profiel.